| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
snajder GeoMIR guru

|
Postano: uto sij 08, 2008 10:09 am Naslov: Stvaranje girusa |
|
|
Poštovanje!
Malo sam pogledao po uputstvima, ali nisam uspio skužiti kako bi stvarao girusna mjerenja, neznam dali se uopće može stvoriti
|
|
| [Vrh] |
|
 |
MiRo Big Chief

|
Postano: čet sij 10, 2008 8:32 am Naslov: |
|
|
Bok!
iz jednog može se stvoriti drugi ( izabrati girusna stajališta te pritisnuti CTRL+ALT+G ), iz polugirusa se za sada ne mogu stvarati. _________________ Srdačan pozdrav
Miroslav Mareković
|
|
| [Vrh] |
|
 |
snajder GeoMIR guru

|
Postano: čet sij 10, 2008 12:18 pm Naslov: |
|
|
to znači da bi prvi girus trebao izmisliti pješice tek tada bi program sračunao drugi girus ?
ili nisam razumio[/quote][/list]
|
|
| [Vrh] |
|
 |
MiRo Big Chief

|
Postano: čet sij 10, 2008 12:22 pm Naslov: |
|
|
Da, za sada je tako, no mislim ubaciti i stvaranje prvog girusa iz tahimetrije, nadam se još tijekom siječnja. _________________ Srdačan pozdrav
Miroslav Mareković
|
|
| [Vrh] |
|
 |
snajder GeoMIR guru

|
Postano: čet sij 10, 2008 1:36 pm Naslov: |
|
|
| mislim da to ne riješava moj problem, za neke situacije izmišljam ne samo giruse iz mjerenih podataka več izmišljam giruse iz nićega (imam samo koordinate poligona), a koliko sam shvatio prvo ću morati izmisliti tahimetriski a nakon toga girus iz polugirusa i nakon toga pješice II girus
|
|
| [Vrh] |
|
 |
MiRo Big Chief

|
Postano: čet sij 10, 2008 1:45 pm Naslov: |
|
|
Ok, to bi onda bilo treći način stvaranja. To je nešto složenije i neće biti odmah napravljeno ali sigurno u dogledno vrijeme. _________________ Srdačan pozdrav
Miroslav Mareković
|
|
| [Vrh] |
|
 |
Syncmaster Gost
|
Postano: sub sij 12, 2008 7:35 am Naslov: |
|
|
| Vjerojatno kolega snajder misli na "random" horizontalni kut prema orijentaciji kod stvaranja tah. podataka.
|
|
| [Vrh] |
|
 |
MiRo Big Chief

|
Postano: ned sij 13, 2008 8:57 am Naslov: |
|
|
spomenuh tri načina:
- jedan girus mjeren, stvaranje drugog ( ima u GeoMIRu )
- polugirus mjeren, stvaranje prvog i drugog girusa
- iz koordinata točaka stvoriti vlakove u girusima
Ova prva dva još mogu opravdati jer mjerenje današnjim instrumentima otklanja skoro sve pogreške radi kojih se prije mjerilo u girusima, no stvarno nisam pristalica trečeg načina... _________________ Srdačan pozdrav
Miroslav Mareković
|
|
| [Vrh] |
|
 |
snajder GeoMIR guru

|
Postano: čet sij 17, 2008 5:07 pm Naslov: |
|
|
| Znam da je pod treće nebuloza, ali i elaborati za vodove u Zagrebu, Karlovcu, Sisku, Zelini, Požegi i vjerovatno u nekim drugim su isto takvi, traže položajni opis za sljepce, maksimalno dva sljepca u vlaku (tri ni u snu) i konačno mjerenje sljepih točaka u dva girusa, u trojici postoji i radi savršeno.
|
|
| [Vrh] |
|
 |
MiRo Big Chief

|
Postano: čet sij 17, 2008 5:57 pm Naslov: |
|
|
Bok!
kako rekoh, one prve dvije opcije kako tako no nista vise od toga...Hvala na razumijevanju _________________ Srdačan pozdrav
Miroslav Mareković
|
|
| [Vrh] |
|
 |
buric
|
Postano: pet lip 27, 2008 7:54 am Naslov: |
|
|
| MiRo je napisao/la: |
Bok!
kako rekoh, one prve dvije opcije kako tako no nista vise od toga...Hvala na razumijevanju |
Jel na kraju druga opcija rješena ili?
|
|
| [Vrh] |
|
 |
|